Plastische chirurgie niet altijd zonder risico’s

Standard

chirurgIn de plastische chirurgie zijn er vele verschillende ingrepen beschikbaar. Enkele bekenden zijn de borstvergroting, liposuctie, facelift, neuscorrectie & borstverkleining.

Vaak hebben deze ingrepen een cosmetische achtergrond. Iemand is niet tevreden met zijn of haar lichaam en hoopt dit middels plastische chirurgie op te lossen. Enkele jaren geleden was plastische chirurgie natuurlijk ook al erg bekend, maar tegenwoordig lijkt er meer aandacht voor te zijn. Zo zijn er op televisie bepaalde programma’s die er aandacht aan geven en het taboe lijkt er een beetje vanaf te zijn.

Een ingreep waar je vaak minder over hoort is een ingreep die de grote schaamlippen kleiner kan maken middels een zogenaamde schaamlipcorrectie. Wanneer vrouwen hier last van hebben is het logisch dat ze hier niet mee te koop lopen. De ingreep kan de binnenste schaamlippen kleiner maken. Zo kan het uiterlijk van de vulva worden aangepast. De ingrepen worden in veel gevallen bij een kliniek uitgevoerd. Een kliniek waar vaak meerdere plastische chirurgen werkzaam zijn. Het is wel belangrijk om te onthouden dat operaties altijd bepaalde risico’s met zich meebrengen. Zo ook ingrepen uit de plastische chirurgie. Daarom is advies van een chirurg altijd noodzakelijk.

Kosten voor dergelijk ingrepen zijn in meeste gevallen niet gedekt door de verzekering. Dat wil zeggen dat u ze dus zelf moet betalen. Er zijn bepaalde uitzonderingen wanneer de ingreep vanuit een medische klacht komen, maar in de meeste gevallen wordt het uit eigen zak betaald.