Is het eigenlijk duur om een nieuwe CV ketel te laten plaatsen?

Standard

Als u een nieuwe ketel gaat laten plaatsen in uw woning, dan bent u waarschijnlijk alle mogelijkheden aan het bekijken. Het is best een flinke aanschaf, maar u kunt het wel zien als een investering. Zeker ten opzichte van uw oude ketel zal deze nieuwe ketel een stuk zuiniger in het verbruik zijn. Minder gas is dus nodig om de warmte te produceren. Zo is er bijvoorbeeld de Remeha Calenta, een ketel die erg populair is en ook goed geprijsd.

Dit maakt het interessant om het te vervangen. Natuurlijk is er wel een aanschafprijs. Deze kan sterk verschillen. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de druk die de ketel aan kan en hoe groot uw woning is. Dit wordt uitgedrukt in CW waarde. Hoe hoger deze waarde is, hoe meer water en kan worden rondgepompt. Voor grotere woningen en huizen met vloerverwarming vaak belangrijk.

radiator

Hoe groter uw huis, hoe hoger de CW waarde

Daarnaast speelt ook het merk van de ketel een belangrijke rol. Er zijn veel bekende merken zoals Remeha, Nefit & Vaillant. Deze merken zijn bekend en kunnen verschillen in prijs. Ook kan er een stukje verschil in de kwaliteit van de ketels zitten. Dat kan zorgen voor een langere levensduur of een zuiniger verbruik. Het is altijd goed om u te laten adviseren.

Maar zijn er ook mogelijkheden als u het aanschaf bedrag niet direct op zak heeft?

Jazeker! Sommige aanbieders kunnen u de ketel op afbetaling leveren. U betaald dan een vast bedrag per maand en hoeft niet in 1 keer het gehele bedrag op te hoesten. Dit kan ook interessant zijn als de ketel het bijvoorbeeld opeens begeeft en er snel een nieuwe moet komen. Niet iedereen heeft dit geld op zijn op haar bankrekening staan. Een ketel aanschaffen op afbetaling maakt het dan een stukje eenvoudiger om toch niet in de kou te hoeven zitten. Informeer er naar bij uw installatiebedrijf.